+420 737 820 357 VIP - online kurzy Jak získat SketchUp Knihy Textury LayOut Školení Renderování Nářezový plán DATABANKY Seznam kapitol Kontakt ......


Pro začátečníkyUčíme se SketchUp

Pomalé vykreslování 3D modelů při běžné práci ve výkrese




Při běžné práci ve výkresu, může dojít ke zpomalení vykreslování všech 3D modelů, které jsou součástí celého výkresu. Tato nepříjemná situace může nastat u zvyšující se velikosti výkresu, díky postupně vytvořeným dalších a dalších 3D modelů. Tento problém je možné vyřešit pomocí hardwarové akcelerace. Hardwarovou akceleraci zapneme pouze u velkých výkresů (souborů), u malých ji necháme vypnutou. Pokud tedy začneme pracovat v novém prázdném výkresu je hardwarová akcelerace vypnutá, ale postupně jak se výkres začne zvětšovat ji zapneme.

Na následujících řádkách níže je popsáno nastavení hardwarové akcelerace pro malé i velké soubory.

1) Nastavení hardwarové akcelerace u malých výkresů (souborů)

Nastavení provedeme těmito kroky. V horním textovém menu vybereme Window => Preferences => následně se zobrazí dialogové okno System Preferences ve kterém vybereme v levé části OpenGL => na závěr provedeme ODZNAČENÍ (pokud je zde zatrhnutí) u kolonky: Use hardware acceleration (viz. obrázek níže).

hardware_akcelerator_maly_soubor

2) Nastavení hardwarové akcelerace u velkých výkresů (souborů)

Nastavení provedeme podobnými kroky, jak je tomu u malých souborů. V horním textovém menu vybereme Window => Preferences => následně se zobrazí dialogové okno System Preferences ve kterém vybereme v levé části OpenGL => na závěr provedeme ZATRŽENÍ (pokud zde zatrhnutí není ) u kolonky: Use hardware acceleration (viz. obrázek níže).

hardware_akcelerator_velky_soubor



..

Důležité /important/:
Pokud máme velký výkres a nastaveno zatrhnutí u kolonky: Use hardware acceleration, a i přesto dochází k pomalému vykreslování 3D objektů, je vhodné “refrešovat” nastavení hardwarevého akcelerátoru. “Refrešnutí” provedeme takto: odstraníme zatrhnutí u kolonky pro hardwarový akcelerátor a pak následně opět provedeme jeho zatrhnutí.

Video-návody pro pohodlné učení SketchUpu

Další užitečné návody najdeme ve VIP sekci pro ZAČÁTEČNÍKY

>> jednoduché učení SketchUpu pomocí video-návodů
>> nepotřebujeme návody číst, ale pouze sledovat konkrétní postupy
>> seznam všech video-návodů najdeme >> zde <<

Další návody pro SketchUp:
Seznam všech kapitol najdete po kliknutí zde …

[spider_facebook id=”1″]

Radek Rýznar

Nejprve jsem SketchUp začal studovat pro vlastní používání a to zejména pro kreslení interiérů. Pak jsem začal o SketchUpu psát různé rady a tipy. Po nějakém čase jsem se rozhodl vytvořit online video-návody tohoto programu a toto je výsledek ... :) .

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

+420 737 820 357 VIP DATABANKY Knihy Textury Renderování Nářezový plán Kontakt
Share via
Copy link