+420 737 820 357 VIP - online kurzy Jak získat SketchUp Knihy Textury LayOut Školení Renderování Nářezový plán DATABANKY Seznam kapitol Kontakt ......


Uživatele programu SketchUp

Petr Molek – rekonstrukce bytu, recepce




Stručný obsah:
1) Rekonstrukce bytu – ukázka návrhu
2) Recepce – ukázka návrhu

1) Rekonstrukce bytu

Rekonstrukce bytu měla začít návrhem kuchyně s obývací částí, kde měl být i malý prostor pro stolování pro tři osoby. Přání Sylvie a Martina z Prahy, bylo relativně dostatek. „Rádi bychom vytvořili útulný prostor pro bydlení, ale osobitě řešený. Hlavně nic jako u sousedů.

V tomto domě jsme si již dva vybavené byty prošli, ale nebylo to ono“ říká s úsměvem paní Sylvie. Jedno z hlavních přání bylo, sedačkou oddělit alespoň částečně prostor mezi obývací a kuchyňskou částí. „Orientace sedačky na okno nám nevadí, raději se díváme z okna než na televizi. Ano, na televizi někdy také dojde, nebo si něco pustíme na počítači, ale to jen sporadicky“ vysvětluje pan Martin.

Ukázka návrhů rekonstrukce bytu:

Právě proto Z tohoto důvodu jsem navrhnul orientaci sedačky tak, aby bylo možné kochat se výhledem z okna, nebo sledovat televizi či monitor. Vybavení místnosti jsme společně zvolili spíše moderní, v barevnosti pistácie a cappuccino. Hlavní myšlenkou interiéru, je opakující se motiv klubíčka který propojuje jednotlivé zóny místnosti. Dnes kdy nejsme technologicky omezeni takřka ničím, je možné nechat si vytvořit na zakázku potisk čehokoli.

Navrhnul jsem tedy, vytvořit tepetu na zakázku v kombinaci s potištěným skleněným obkladem za kucyhní a potištěnými skleněnými posuvnými dveřmi do chodby.



Ve středu obývací části je koberec s vysokým chlupem, který bude sloužit jako hrací plocha pro děti. Ostatně proto zde chybí i konferenční stolek. Čistotu interiéru dodává skryté PC v pracovně, v kuchyni pak bezůchytkové otevírání horní řady horních skříněk a skrytý odsavač.

2) Recepce

Požadavky paní Veroniky, majitelky advokátní kanceláře, byly zdánlivě jednoduché. Místnost musí sloužit jako recepce a kancelářská kuchyňka pro přípravu občerstvení pro hosty, ale i samoobslužně pro zaměstnance. K dalším požadavkům patřilo vytvořit zde úložné prostory, skrýt bojler zavěšený na pravo od průchodu do kanceláří, skrýt rozvaděč a umístit někde průsvitné logo kanceláře.

To v jakém stylu místnost bude, jsme řešili pouze okrajově. Snad jen přání, něco netradičního a moderního.

Ukázka návrhu recepce:

Celkový koncept místnosti jsem pojal jako reprezentativní recepci, ale i uklidňující a harmonickou oázu pro zaměstnance, kde si mohu dát kávu z presovače či se občerstvit jiným nápojem ze skryté lednice pod pracovní deskou. A pokud to má být jakási uklidňující oáza, nesmí zde chybět živé rostliny nebo alespoň prvky které toto evokují.

Proto jsem bojler skryl do skříně v dřevodezénu, která má imitovat kmen stromu. Recepční funkci místnosti plní dlouhý recepční stůl s počítačem, který je obložen stejně jako radiátory, dekorativními panely. Tyto panely mají v příchozích evokovat buď kůru stromu nebo rozpraskanou suchou půdu. To už je na fantazii každého.

Autor tohoto návrhu je Petr Molek, profesionální designér. Zaměřuje se především na interiérový a produktový design. Odkaz na jeho vlastní web: www.ockodesign.cz


Autor článku: Petr Molek

Další návody pro SketchUp:
>> Další ukázky od uživatelů programu SketchUp <<
Seznam všech kapitol najdete po kliknutí zde.

[spider_facebook id=”1″]

Radek Rýznar

Nejprve jsem SketchUp začal studovat pro vlastní používání a to zejména pro kreslení interiérů. Pak jsem začal o SketchUpu psát různé rady a tipy. Po nějakém čase jsem se rozhodl vytvořit online video-návody tohoto programu a toto je výsledek ... :) .

Jeden myslel na “Petr Molek – rekonstrukce bytu, recepce

  • Dobrý den, obě rekonstrukce se vám moc povedly. U toho bytu je takové minimalistické a působí to čistým dojmem a recepce je taková příjemná a určitě se tam klienti budou cítit dobře. Nad rekonstrukcí bytu právě také uvažuji. Pořídili jsme s přítelem menší byteček tady a právě procházím všechny možné stránky pro inspiraci.

    Reagovat

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

+420 737 820 357 VIP DATABANKY Knihy Textury Renderování Nářezový plán Kontakt
Share via
Copy link