+420 737 820 357 VIP - online kurzy Jak získat SketchUp Knihy Textury LayOut Školení Renderování Nářezový plán DATABANKY Seznam kapitol Kontakt ......


Uživatele programu SketchUp

Petr Molek – koupelna v šatně




Stručný obsah:
– Ukázky vizualizací koupelny (plugin Render-in pro SketchUp)

Návrh koupelny v šatně – barevnost v návrhu jsem zvolil tak, aby působila příjemně ale hlavně útulně kvůli přímému sousedství s ložnicí. Některé z prvků budou zopakovány i v ložnici, ať už to bude tapeta s písmem, která je nyní za obrazem a kosmetickým stolkem, a nebo betonová stěrka, která je na stěnách v koupelně.

Myslím, že je hezký ale i praktický výklenek ve sprchovém koutě, kde lze odložit vše, co jinak stojí na zemi. Něco takového bylo přáním budoucí obyvatelky paní Kateřiny, proto jsem rád že se podařilo toto přání splnit, protože ne vždy je pro výklenek vhodná zeď, nebo dostatek místa. Takřka komixová imitace květiny v květináči na levo od záchodu, je designový záchodový kartáč (štětka) od výrobce Alessi.

Ano, i taková věc může mít nápad a může vás potěšit :). Záchod i umyvadla jsou z jednotné řady laufen Alessi. Nad umyvadly jsou zavěšena krásná světla „beat“ od britského designera Toma Dixona.

Ukázky vizualizací koupelny

Betonová stěrka (též cementová) která je použita v koupelně, je nejen moderní a hezká, ale i praktická. Vlastnosti betonové stěrky ve srovnání s klasickým obkladem vyhrávají na celé čáře. Stěrka je samozřejmě voděodolná, ale také hodně pevná a proto je odolná proti oděru. Také je oproti obkladům bezspárová, takže odpadá náročná údržba spár které se stejně časem zabarví.

Stěna opatřená tímto povrchem je bezprašná a absolutně hladká a příjemná na dotek. Na podlaze je použita velkoformátová řezaná dlažba, v kombnaci s vinylovou podlahou. V části, kde končí skříně otevřenými policemi, lze ukládat věci denní potřeby a přesto jsou skryty před zraky přicházejícího. Ve spodní části je pak skrytý koš na prádlo.



Jsem rád, že jsme se s paní Kateřinou shodli na výrazně zdobeném kosmetickém stolku a zrcadle. Tyto dva kusy nábytku tvoří v takto moderním interiéru příjemný protipól a tím se stávají jeho přirozenou součástí. Uprostřed místnosti je umístěno sofa, které může sloužit nejen k pohodlnému sezení, ale i k přechodnému odložení svršků při vstupu do koupelny.

Autor tohoto návrhu je Petr Molek, profesionální designér. Zaměřuje se především na interiérový a produktový design. Odkaz na jeho vlastní web: www.ockodesign.cz


Autor článku: Petr Molek

Další návody pro SketchUp:
>> Další ukázky od uživatelů programu SketchUp <<
Seznam všech kapitol najdete po kliknutí zde

[spider_facebook id=”1″]

Radek Rýznar

Nejprve jsem SketchUp začal studovat pro vlastní používání a to zejména pro kreslení interiérů. Pak jsem začal o SketchUpu psát různé rady a tipy. Po nějakém čase jsem se rozhodl vytvořit online video-návody tohoto programu a toto je výsledek ... :) .

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

+420 737 820 357 VIP DATABANKY Knihy Textury Renderování Nářezový plán Kontakt
Share via
Copy link