Petr Molek – rekonstrukce bytu, recepce

1) Rekonstrukce bytu

Rekonstrukce bytu měla začít návrhem kuchyně s obývací částí, kde měl být i malý prostor pro stolování pro tři osoby. Přání Sylvie a Martina z Prahy, bylo relativně dostatek. „Rádi bychom vytvořili útulný prostor pro bydlení, ale osobitě řešený. Hlavně nic jako u sousedů.V tomto domě jsme si již dva vybavené byty prošli, ale nebylo to ono“ říká s úsměvem paní Sylvie. Jedno z hlavních přání bylo, sedačkou oddělit alespoň částečně prostor mezi obývací a kuchyňskou částí. „Orientace sedačky na okno nám nevadí, raději se díváme z okna než na televizi. Ano, na televizi někdy také dojde, nebo si něco pustíme na počítači, ale to jen sporadicky“ vysvětluje pan Martin.

Ukázka návrhů rekonstrukce bytu:

This slideshow requires JavaScript.

Právě proto Z tohoto důvodu jsem navrhnul orientaci sedačky tak, aby bylo možné kochat se výhledem z okna, nebo sledovat televizi či monitor. Vybavení místnosti jsme společně zvolili spíše moderní, v barevnosti pistácie a cappuccino. Hlavní myšlenkou interiéru, je opakující se motiv klubíčka který propojuje jednotlivé zóny místnosti. Dnes kdy nejsme technologicky omezeni takřka ničím, je možné nechat si vytvořit na zakázku potisk čehokoli. Navrhnul jsem tedy, vytvořit tepetu na zakázku v kombinaci s potištěným skleněným obkladem za kucyhní a potištěnými skleněnými posuvnými dveřmi do chodby.

Ve středu obývací části je koberec s vysokým chlupem, který bude sloužit jako hrací plocha pro děti. Ostatně proto zde chybí i konferenční stolek. Čistotu interiéru dodává skryté PC v pracovně, v kuchyni pak bezůchytkové otevírání horní řady horních skříněk a skrytý odsavač.

2) Recepce

Požadavky paní Veroniky, majitelky advokátní kanceláře, byly zdánlivě jednoduché. Místnost musí sloužit jako recepce a kancelářská kuchyňka pro přípravu občerstvení pro hosty, ale i samoobslužně pro zaměstnance. K dalším požadavkům patřilo vytvořit zde úložné prostory, skrýt bojler zavěšený na pravo od průchodu do kanceláří, skrýt rozvaděč a umístit někde průsvitné logo kanceláře. To v jakém stylu místnost bude, jsme řešili pouze okrajově. Snad jen přání, něco netradičního a moderního.

Ukázka návrhu recepce:

This slideshow requires JavaScript.

Celkový koncept místnosti jsem pojal jako reprezentativní recepci, ale i uklidňující a harmonickou oázu pro zaměstnance, kde si mohu dát kávu z presovače či se občerstvit jiným nápojem ze skryté lednice pod pracovní deskou. A pokud to má být jakási uklidňující oáza, nesmí zde chybět živé rostliny nebo alespoň prvky které toto evokují. Proto jsem bojler skryl do skříně v dřevodezénu, která má imitovat kmen stromu. Recepční funkci místnosti plní dlouhý recepční stůl s počítačem, který je obložen stejně jako radiátory, dekorativními panely. Tyto panely mají v příchozích evokovat buď kůru stromu nebo rozpraskanou suchou půdu. To už je na fantazii každého …

Autor tohoto návrhu je Petr Molek, profesionální designér. Zaměřuje se především na interiérový a produktový design. Odkaz na jeho vlastní web: www.ockodesign.cz

..

petr_molek_kontakt_4

..

Autor článku: Petr Molek

..

Přidej komentář

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close