+420 737 820 357 🟧 VIP - online kurzy Jak získat SketchUp Knihy Textury LayOut Školení Renderování Nářezový plán DATABANKY Seznam kapitol Kontakt ......


Uživatele programu SketchUp

Michal Sedlák – sklad v RD, zahrada ŽILINA, zahradní domek RELAX




Stručný obsah:
1) Sklad v rodinném domě
2) Zahrada u rodinného domu (Žilina)
3) Zahradní domek RELAX

Autorem těchto návrhů je Michal Sedlák, velký fanda programu SketchUp. Více o autorovi je možné si přečíst na konci tohoto článku.

1) Sklad v rodinném domě

Úkolem tohoto návrhu bylo vymyslet dispozici pro kancelář, sklad a sezení nad skladem. To vše v jedné místnosti rodinného domu, kde byly k dispozici rozměry: délka 5m, šířka 2,8m a výška 3,3m. V přední části se nachází pracovní stůl se židlí. Tato část je určena pro administrativní činnost (kancelář). V zadní části je skladovací prostor a nad tímto prostorem je sezení pro zákazníky nebo dodavatele. Ve výsledném návrhu je sice méně oken, ale jiné uspořádání celkové místnosti nebylo možné vytvořit. Jestli se návrh tohoto dispozičního řešení povedl, můžete posoudit sami.

Ukázky návrhu skladu v rodinném domě:

2) Zahrada u rodinného domu (Žilina)

Po delší době jsem dostal za úkol vytvořit jednoduchou a využitelnou plochu zahrady u rodinného domu v Žilině. Dostal jsem od zájemců dobré podklady s vyznačenými rozměry zahrady, domu, terasy, studny atd. Díky těmto podkladům jsem mohl celkem přesně zadávat polohy jednotlivých částí na pozemku.

Byla to celkem mravenčí práce. Smažil jsem se sladit design a praktičnost studny, sprchy, která je blízko bazénu a také příjemného posezení v koutě zahrady. Dalším úkolem bylo vymyslet místo pro rodinné grilování. V současnosti věřím, že si majitelé této zahrady alespoň nějakou část doopravdy zrealizují.



Ukázky návrhu zahrady v Źilině:

3) Zahradní domek RELAX

Tento zahradní domek se zahradou má za cíl, aby si lidé odpočinuli po příchodu z města. Doplnili chybějící energii a mohli se opět vrhnout do života ve velkoměstě. Je to ideální prostředí pro relaxaci na celý víkend. Zahrada je navržena ve stylu bez nějaké velké údržby, hlavně ne, aby tato zahrada vyžadovala plno práce a na odpočinek by mám nezbyl žádný čas. Volný čas zde můžeme trávit s rodinou nebo s přáteli, to záleží na určitých okolnostech.

Ukázky návrhu zahradního domku RELAX:

Autor těchto návrhů je Michal Sedlák – je velký fanda do programu SketchUp. Našel si v něm zalíbení a používá ho při návrhu interiérů nebo zahrad přibližně 4 roky. Práce v tomto programu je pro něj s trochou nadsázky srdeční záležitost. Snaží se tvořit interiér svým osobitým vkusem bez kopírování cizích návrhů. Důležitá je myšlenka, kterou pomocí tohoto programu následně prezentuje zákazníkovi.

Další návody pro SketchUp:
>> Další ukázky od uživatelů programu SketchUp <<
Seznam všech kapitol najdete po kliknutí zde

[spider_facebook id=”1″]

Radek Rýznar

Nejprve jsem SketchUp začal studovat pro vlastní používání a to zejména pro kreslení interiérů. Pak jsem začal o SketchUpu psát různé rady a tipy. Po nějakém čase jsem se rozhodl vytvořit online video-návody tohoto programu a toto je výsledek ... :) .

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

+420 737 820 357 VIP DATABANKY Knihy Textury Renderování Nářezový plán Kontakt
Share via
Copy link